UV-C LAMBA Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ° BÄ°LÄ°NMEYENLER

11-04-2020 00:47    3662

UV-C  LAMBASI  NEDÄ°R FAYDASI NEDÄ°R ZARARI NEDÄ°R TEHLÄ°KESÄ° NEDÄ°R !

 Son zamanlarda artan,uvc  lamba çılgınlığı ve yine ortaya çıkan bir fırsatçığın aslında ne kadar tehlikeli olduÄŸunu, nerde nasıl kullanılması gerektiÄŸini kısaca aÅŸağıda belirteceÄŸiz.   Işık ve aydınltma Sektörünün  içerisinde  olan  Bilge Design olarak konuyu araÅŸtırıp bilgilendirme yapma gereÄŸi duymaktayız,  her gün onlarca kiÅŸi arayı bu ışıklar ile ilgili bilgiler soruyor ve satınalmak istediklerini belirtmektedirler bu sebebden dolayı  doÄŸru ve saÄŸlıklı biliyi siz deÄŸerli müÅŸterilerimizle  paylaÅŸmak istedik bilge design   olarak herzaman önce saÄŸlık önce insan  diyoruz ve yanlış  zararlı ve saÄŸlığa zarar verebilek ışıkları satmıyor ve bilgilendimeler yapıyorz.uvc  tehlikesi ve faylarını  sırası ile aÅŸağıda bulabilirsiniz.

UV-C  IÅžIKLARI Ä°LE  CORONA'DAN  KORUNMA.

Ultraviyole ışıkları ile corona virüs ’ten  korunmak  bilindiÄŸi gibi saÄŸlıklı bir korunma yöntemi deÄŸildir, hatta çok tehlikelidir.  UV-C nanometreleri, korumasız filtresiz kullanıldığında insanlara ciddi zarar verir, DNA ve RNA parçalar, cilt kanseri ve körlüÄŸe sebep olur. Koruma filtreleri özeldir ve zaman sayacı ile kullanılmalıdır. UV-C ışığın %100 mikrop ve virüsleri öldüreceÄŸi yok edeceÄŸi kesin deÄŸildir, UV-C tüm yüzeylere eÅŸit   ÅŸekilde   ve doÄŸrudan nüfus ettiÄŸinde ancak etkili olmaktadır.

UV-C   ZARARLARI  ?

UV-C nin    zararları  insan  vücuduna temas ettiÄŸi anda cilt kanseri riski çok yüksektir, uv-c  lambaları özel filtreler ile kullanılmalıdır  ve  bu filtreler zaman saati ile ölçülmelidir. çünkü bu özel   uvc  filtreler sürelidir ve süresi bittiÄŸinde mutlaka deÄŸiÅŸmelidir aksi takdirde kanser riski çok yüksektir.  Uvc  Ä±ÅŸÄ±kların  yaÅŸam alanlarında   filtresiz kullanmak tehlikelidir kullanılmasını önermiyoruz.

UVC LAMBASI KULLANIMI

Ultra viyole  Ä±ÅŸÄ±nları, UVC Kulanım alanları genel olarak , Kapalı mekanların havalandırma sistemlerÄ°nde  kullanılan hava, filÄ°trasyon  sistemleri ile  temizlenir.
Havanın icindeki kaba toz ve partiküller  filitrelerle  tutulur.
Havanın içinde asılı olarak dolaÅŸan ve normal filÄ°trasyon  sistemleri ile tutulamayan,normal ÅŸartlarda mikroskop altında görülebilen bakteri ve virüsler ,insan saÄŸlığını tehdit eder sürekli olarak ortamın havasında  bulunur.

Virusler  , bakteriler mantar ve mayalar kapalı alanlarda çalışan  ve  ve imalatı yapılan  ürünler üzerinde  etkisini gösterir. Hava  sistemlerinde  oluÅŸan  tüm bu bakteriyel olumsuzlukları engellemek için  UV-C ışınları ile UVC hava sterilizasyonunun  yapılması kaçınılmazdır. UVC  ışınlarının yaÅŸam alanı yada çalışma ortamlarında bakterilerden kaynaklanan kokularıda gidermektedir  bu durumda daha saÄŸlıklı bir hava kullanılır.                                                                                                                                     UV-C  ışını hava  sterilizasyonu uygulaması bir biyolojik  arıtmadır.( 254 nm dalga boyu ışık yayar  )

UV-C  LAMBASI NERDE KULLANILIR

Gıda sektöründe Kırmızı et, Beyaz e,t  meyve, sebze,  balık,  unlu mamulle,  depolama alanları,  peynir, sütlü  mamul ,raf ömrü yaÅŸlandırma alanları , yumurta üretim alanları,  ambalaj malzemeleri üretim, ve paketleme alanları, ilaç fabrikaları,  su depolama üretim alanları , su sterilizasyonu ,spor salonları ,otellerde  gösteri salonlarında okullarda ,yuva ve kreÅŸlerde, hastanelerde ,astım ve alarjik durumlarda,  kullanılır hava sterilizasyonu çok önemli ve  anlamlıdır ,özellikle uzun çalışma ortamlarında gıda sektörü  üretim ve depolama alanlarında kaçınılmaz olmalıdır. Dünyanın bir çok ülkesinde  standart hale gelmiÅŸtir. 

BÄ°LGE DESÄ°GN


Yorumlar:

Yorum Yap

Not: HTML'ye dönüştürülmez!

Oylama: Kötü           Ä°yi



DoÄŸrulama kodunu giriniz:
DoÄŸrulama Kodu
Etiketler: